ASINFO - Карпати, Крим, Азов, Чорногорія.

Головна

Контакти:
тел. (+38097) 298-54-96
        (+38095) 86-34-999
info@asinfo.com.ua

Причерноморье

Вина та коньяки. Шустів

Шустов Продукція
   Виробництво коньяків за класичною французькою (шарантською) технологією почалося на Одеському коньячному заводі в 1899 році, коли завод був викуплений одним із горілчаних королів російської імперії - Н.Л. Шустовим і, незважаючи на всі історичні перипетії, продовжується до теперішнього часу.
   З 1997 року завод слід наміченому курсу – створити на українській землі куточок французької Шаранти – батьківщини коньяку. Тому на всіх стадіях виробництва цього благородного напою - від вирощування винограду до розливу коньяку в пляшку застосовується лише перевірена часом французька класична технологія у поєднанні із найсучаснішими технологіями контролю якості та захисту від фальсифікації.
   Одеський коньячний завод має повний цикл виробництва - від виноградника до готового коньяку, за технологічними можливостями не тільки французьким виробникам, що не поступаються, а й перевершують багатьох з них. Це означає, що цінителі одеських коньяків отримали можливість вже сьогодні дегустувати класичні коньяки, що відрізняються високою якістю, яскравою індивідуальністю та багатством букету у всьому асортименті продукції - від ординарних "Трьох зірочок", уславленої "Десни" та витонченого "Шустова" - до елітного "Золотого" Дюка".

   В даний час на території Великодолинської виробничої ділянки Одеського коньячного заводу розпочалося будівництво великого комплексу первинного та вторинного виноробства. Новий винзавод почне працювати в 2006 році.
   Шампанські вина – порівняно нова категорія напоїв в асортиментному портфелі Одеського коньячного заводу, що випускається під ТМ "Французький бульвар". Проте за рівнем якості вони не відстають від міцних напоїв. Ретельний відбір виноматеріалів, з яких виробляється вино, забезпечується професіоналізмом та досвідом технологів підприємства, які не замінять жодних приладів. Устаткування для випуску шампанських вин виготовлено та змонтовано провідними європейськими виробниками, що забезпечують найвищий рівень якості готового продукту.
   Цех ігристих вин Одеського коньячного заводу, розташований на Великодолинській виробничій ділянці, випускає улюблене багатьма поколіннями "Радянське шампанське", а також новий продукт, спеціально розроблений до 140-річчя заводу - шампанське "Французький бульвар ЛЮКС".
У 2004 році завод розпочав випуск рожевих і червоних ігристих вин з власних виноматеріалів, отриманих з винограду
елітних французьких сортів: Каберне Совіньйон, Мерло , Піно Фран, Піно Нуар та ін. та аромат.

Шустов Виноградники
   Коньяк - это не только набор физико-химических параметров, а еще вкус и аромат.
   Така унікальність можлива лише у тому випадку, якщо міцний напій роблять із винограду тієї місцевості, де й налагоджено виробництво. Із привізної сировини елітарного напою не вийде. Саме тому у 1998 році у Великій долині, яка раніше носила поетичну назву Гросслібенталь (у перекладі з німецької – Долина Великого Кохання) з'явилися перші саджанці. Так, на Одеському коньячному заводі було створено агросектор: на 660 гектарах землі вирощують елітні сорти винограду. 2005 року буде освоєно ще 100 га. У планах заводу – розширити площу виноградників до 1000 га. Щоб виноградники спочатку були здоровими, завод закуповував саджанці у Франції, у всесвітньо відомому розпліднику "Hyacinthe Raymond". Сьогодні посадковий матеріал закуповується у Німеччині. Причому це не просто саджанці, а клоновий сертифікований матеріал. Ці саджанці утворюються роками. Протягом лише 5 років вчені на експериментальній плантації спостерігають за кущем, який вигідно відрізняється від "побратимів", скажімо, з дозрівання та накопичення цукру. Якщо п'ять років поспіль повторюються ті самі якісні відмінності (їх має бути щонайменше три), вчені цей кущ виділяють, тестують на вірусні захворювання. Якщо все "чисто", кущ розмножують і дивляться, чи передалися позитивні якості діткам. Якщо так, то кожен син на клітинному рівні ділять на п'ять "кущів". Ось вони, коли підростуть, дадуть життя сертифікованим саджанцям. Якщо п'ять років поспіль повторюються ті самі якісні відмінності (їх має бути щонайменше три), вчені цей кущ виділяють, тестують на вірусні захворювання. Якщо все "чисто", кущ розмножують і дивляться, чи передалися позитивні якості діткам. Якщо так, то кожен син на клітинному рівні ділять на п'ять "кущів". Ось вони, коли підростуть, дадуть життя сертифікованим саджанцям. Якщо п'ять років поспіль повторюються ті самі якісні відмінності (їх має бути щонайменше три), вчені цей кущ виділяють, тестують на вірусні захворювання. Якщо все "чисто", кущ розмножують і дивляться, чи передалися позитивні якості діткам. Якщо так, то кожен син на клітинному рівні ділять на п'ять "кущів". Ось вони, коли підростуть, дадуть життя сертифікованим саджанцям.
   Виноградарі кажуть, що лозу необхідно садити виключно у твердий ґрунт. Тільки страждаючи, лоза може дати народити якісну ягоду для виноробства. Але, крім потрібного ґрунту, винограду необхідні ще сонце та вода. Останньою, зокрема на 170 га виноградників, дбає найсучасніша система краплинного зрошення з комп'ютерним управлінням. Під кожен кущ підведена трубочка з водою та мінеральними добривами. Комп'ютер розраховує, скільки потрібно води. А за якістю винограду на плантаціях ОКЗ "стежать" троянди. Біля кожного куща винограду посаджений рожевий кущ. Доведено, що він хворіє на те саме, що й лоза, але симптоми виявляються на 7 днів раніше. Значить, у виноградарів буде час, щоб урятувати саджанці та дорослі кущі.
   На сьогоднішній день ОКЗ має 660 га виноградника, закладені сортами винограду від найкращих виробників Франції та Німеччини. Виноградники розташовані в унікальній ґрунтово-кліматичній зоні, що поряд із сертифікованим клоновим посадковим матеріалом та європейською культурою обробітку дозволяє отримувати врожай якості, що не поступається чилійським, аргентинським, новозеландським та іншим винам, що завоювали світові ринки.

Шустов Шустов Шустов Нагороди
   ЗАТ "Одеський коньячний завод" (ТМ "Шустов") удостоюється найвищої нагороди на V міжнародній спеціалізованій виставці-симпозіумі "Вино та виноробство", що відбулася з 3-5 лютого 2005р. у м. Одесі. На цей раз Гран-прі отримує коньяк "Одеса" категорії КС (коньяк старий) у рамках міжнародного професійного дегустаційного конкурсу "
   В арсеналі підприємства це вже шостий за рахунком Гран-прі за коньячну продукцію, якщо не брати до уваги Гран-прі, отриманий у 1900 р. засновником заводу Шустовим Н.Л. на Всесвітній виставці в Парижі, коли вперше в історії світового коньячного виробництва коньяк, народжений за межами Франції, удостоївся подібної нагороди, та ще й унікального привілею писати на пляшках не "бренді", а cognac.
   Як повідомляє головний технолог Одеського коньячного заводу Тетяна Олександрівна Начова, успіх полягає в тому, що з моменту заснування підприємства (1863 р.) і дотепер воно ніколи не зраджувало класичним коньячним традиціям і завжди прагнуло змагатися з найкращими французькими брендами. У результаті, продукція ТМ "Шустов" має унікальну конкурентну перевагу, а саме - повний цикл виробництва. Це означає, що всі стадії виробництва коньяків - від виробництва та вирощування виноградних саджанців, перегонки коньячних виноматеріалів, отримання високоякісних коньячних спиртів до їх витримки в бочках, купажування та розливу коньяків у пляшки виробляються на одному підприємстві.
   Міжнародний конкурс алкогольних напоїв "Ялта. Золотий Грифон 2005"
   Вперше в історії коньячної галузі України ординарний коньяк "Французький Бульвар 5 зірочок" отримав кубок Гран Прі. Така висока нагорода раніше присуджувалася тільки коньякам у категорії КС (старий коньяк, середній вік спиртів не менше 10 років).
   Окрім цього, продукція заводу відзначалася медалями у різних вітчизняних та зарубіжних конкурсах. Здебільшого нагороди одержують коньяки заводу.





Статистика




Copyright © 2002 - 2024 "ASINFO"
Материали та фото захищені авторським правом. Використання материалів без дозволу авторів заборонено.